Etik och bemötande i vården, Norrköping

Allmänt

Etik och bemötande i vården.

Innehåll

Kursen äger rum under två dagar där du som deltagare lär dig mer om etiska värden och principer som är viktiga inom hälso- och sjukvården. Vi går igenom och diskuterar autonomi, integritet och andra viktiga värden som ligger till grund för lagstiftningen och vården i praktiken. Du kommer att få diskutera olika fall i grupp. Inför dag 2 kommer du att få göra en ”etisk spaning” på din egen arbetsplats. Du får också lära dig mer om olika sätt att arbeta praktiskt med etik på arbetsplatsen.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården och vill få grundläggande kunskaper om centrala etiska värden och principer.

Mål

Efter avslutad kurs har deltagaren fått grundläggande kunskaper om centrala etiska värden och principer inom hälso-och sjukvården. Deltagaren har också fått ökad kunskap om lagstiftning i vården och vilka krav detta som ska tillgodoses för en god vård på lika villkor. Deltagaren har fått ökade kunskaper om vad ett gott bemötande innefattar – och tillämpat kunskaperna på fall genom muntliga diskussioner. Kursen har också gett en ökad förståelse för centrala etiska principer inom olika professioner.

Omfattning

2 heldagar

Kostnad

Intern deltagare 1000 kr
Extern deltagare  1500 kr

Kontaktperson

Kursansvarig är Ulrica Swartling, ulrica.swartling@regionostergotland.se
 




Tillfällen


Titel: Dag 2
Startdatum:
Slutdatum:
2024-05-03 08:30
2024-05-03 16:00
Plats: Lokal i Norrköping meddelas senare
Ansvarig: Åsa Wärn
Lediga platser: 20
Sista anmälningsdag: 2024-03-08
Status: Inställd