Instruktörskurs i Grundläggande förflyttningskunskap

Allmänt

Instruktörsutbildningen i personförflyttningar kommer ge grundläggande kompetens och kunskap om personförflyttningar och pedagogik. Du får lära dig hur grundläggande personförflyttningar utbildas vidare till medarbetare i Region Östergötland samt hur du kan undervisa dina kollegor på din klinik.

Region Östergötland utvecklar sitt koncept kring förflyttningsutbildning och kommer framöver att jobba med olika arbetssätt.

1) Grundläggande förflyttningsutbildning som hålls i Clinicums lokaler med utbildningstillfällen som medarbetare kan anmäla sig till. Hålls av instruktörer från instruktörsgruppen.
2) Grundläggande förflyttningsutbildning som hålls riktat mot en klinik av instruktörer från instruktörsgruppen.
3) Grundläggande förflyttningsutbildning och repetitionsutbildning som hålls av instruktörer som arbetar på kliniken.

Innehåll

Del 1 - Teoretisk förankring i hur vi skapar säkra personförflyttningar via systematiskt arbetsmiljöarbete.
Del 2 - Praktisk träning och genomgång i grundläggande förflyttningsmoment. Träning på hur vi instruerar förflyttningssituationerna och olika varianter av säkra personförflyttningar. Även genomgång av arbetsutrustning/hjälpmedel som är grundläggande och rätt att använda för att skapa säkra personförflyttningar.
Del 3 - Pedagogisk utbildning om hur vi förmedlar kunskap vid utbildningstillfällena för att lärandet ska bli bra för deltagarna.

Förkunskaper

Krav är att tidigare arbetat med och/eller utbildat i personförflyttningar, inget krav på i vilken omfattning. Kursen Grundläggande förflyttningskunskap behöver inte ha genomförts före instruktörskursen.

Målgrupp

Fysioterapeuter, Arbetsterapeuter och övrig vårdpersonal som är intresserade av att bli förflyttningsinstruktörer.

Mål

Efter instruktörskursen har du grundläggande kompetens och kunskap om personförflyttningar och dess pedagogik. Som utbildad har du möjlighet att ingå i instruktörsgruppen med ett riktat uppdrag vid sidan om ditt ordinarie uppdrag i Region Östergötland.

Omfattning

2 dagar à 7 timmar

Avbokning

Om inte anmälningstiden gått ut så avbokas kursen i kompetensportalen.Om avanmälan sker mindre är 2 veckor innan skicka ett e-postmeddelande till clinicum@regionostergotland.se och ange namn och enhet för den kursdeltagare som inte kan delta enligt tidigare anmälan. Om avbokning sker mindre är 2 veckor före kursdatum så debiteras hemma kliniken ändå kurskostnaden oavsett yrkes kategori..

Kontaktperson

Maria Erlin, maria.erlin@regionostergotland.se

Sebastian Buck, sebastian.buck@regionostergotland.se


Tillfällen


Titel: Instruktörskurs i Grundläggande förflyttningskunsk
Startdatum:
Slutdatum:
2024-05-27 08:30
2024-05-28 16:00
Plats: Norrköping, Vrinnevisjukhuset, Vingården, ingång 10
Ansvarig: Maria Erlin
Lediga platser: 16
Sista anmälningsdag: 2024-05-13