Samverkan CBRNE grund

Allmänt

För att öka förmågan att hantera CBRNE-händelser genom effektiv samverkan har Katastrofmedicinskt Centrum (KMC) på uppdrag av Socialstyrelsen utvecklat utbildningen "Samverkan vid CBRNE-händelse". Deltagarna presenteras för en modell för samverkan och övas genom praktiska simuleringsövningar med Emergo Train System®.

Innehåll

Grundkursen genomförs under en dag, där deltagarna får en grundläggande kunskap om respektive myndighets organisation, taktik och lagstiftning. Deltagarna presenteras för en modell för samverkan och övas genom praktiska simuleringsövningar med Emergo Train System®.

 

Mätbara indikatorer för samverkan används som en kvalitetssäkring i de olika momenten. Resultatet kommer ligga som grund för fortsatt utveckling och behovsinventering.

Målgrupp

Personal som kan komma i ledningsposition vid en skadehändelse inom polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård i Östergötland.

Mål

Utbildningen syftar till att öka förmågan att hantera en CBRNE-händelse genom effektiv samverkan.

Utbildningen stödjer de olika myndigheterna i planläggningsarbetet så att samordningen blir så effektiv som möjligt.

Omfattning

1 heldag. Närvaro under hela dagen. Godkänd prestation i samband med simuleringsövning.

15 deltagare.

3 från polis, 6 från räddningstjänst, 6 från ambulanssjukvård.

Kostnad

För personal anställda inom Region Östergötland utgår ingen avgift. Dessa platser finansieras av Kris och katastrofmedicinsk beredskap Region Östergötland. Utbildning, lån av kursbok och mat ingår i kursen.

Kontaktperson

Henrik Lidberg, kursansvarig 010-103 0873

henrik.lidberg@regionostergotland.se

 

Om du inte kan anmäla dig för att kursen är fulltecknat eller anmälningstiden har passerat vänligen kontakta kursledaren ovan eller mejla utbildningsadministratör, kmc@regionostergotland.se