Instruktörsutbildning med fokus på design och lärande (KlinSims Pedagogiska kurs steg 2 för instruktörer)

Fördjupa dina kunskaper som instruktör i fortsättningskursen Klinsim 2.

Allmänt

Fördjupa dina kunskaper som instruktör i fortsättningskursen Klinsim 2.

Innehåll

I kursen ingår att du konstruerar, leder, deltar samt ger återkoppling i flera simuleringar med olika utformning. Scenarierna analyseras och diskuteras i grupper.  

Förkunskaper

En förutsättning för att kunna delta på kursen är att Klinsim 1,Instruktörskurs med fokus på kunskap och lärande, har genomförts.

Målgrupp

Instruktörer inom hälso- och sjukvården som gått KlinSims Instruktörskurs med fokus på kunskap och lärande eller likvärdig utbildning.

Mål

Kursens mål och syfte är att fördjupa dina kunskaper som instruktör. Fördjupningen sker genom att du formulerar mål, konstruerar scenarier, leder simulering, ger återkoppling samt reflekterar över hur du designar för lärande.

I kursen ingår att du prövar eller deltar i olika metoder som exempelvis filminspelning. Arbete och diskussioner sker i olika gruppstorlekar. Kursen ger ett underlag för att vara instruktör och leda KlinSims Instruktörskurs med fokus på kunskap och lärande.

Omfattning

Två heldagar.

Avbokning

Sker via Kompetensportalen, om avanmälningstiden passerat, skicka ett e-postmeddelande till clinicum@regionostergotland.se och ange namn och enhet för den kursdeltagare som inte kan delta enligt tidigare anmälan. Om avbokning sker mindre än 2 veckor före kursdatum så debiteras ändå kurskostnaden.

Kontaktperson

Vid eventuella frågor, kontakta clinicum@regionostergotland.se​


Tillfällen


Titel: Instruktörsutbildning med fokus på design och lärande (KlinS
Startdatum:
Slutdatum:
2024-11-18 09:00
2024-11-19 15:30
Plats: Norrköping, Vrinnevisjukhuset, Clinicum, Vingården entré 10
Ansvarig: Maria Erlin
Lediga platser: 12
Sista anmälningsdag: 2024-11-04