Yrkesintroduktion för nyanställda undersköterskor VT 2023

Allmänt

För att du ska få en så bra start som möjligt i arbetslivet och känna trygghet i yrkesrollen erbjuder Region Östergötland alla nyanställda undersköterskor en yrkesintroduktion under 6 månader. Kursen innehåller  både teori och praktiska moment med fokus på patientsäkerhet i akut sjukvård. Du anmäler dig till hela utbildningen på en gång.

Innehåll

Kursen  innehåller både teori och färdighetsträning på Clinicum. Vårdhygien och basala hygienrutiner och patientsäkerkommunikation via SBAR. Etik och svåra dilemman,  bemötande och mångkulturellt i vården. Balans i livet med fokus på hållbart arbetsliv för att få en bra återhämtning utifrån ett individperspektiv. Omhändertagande av svårt sjuk patient med fokus på munhälsa, trycksår, nutrition och vitala parametrar. Utbildning i patientsäker provtagning 

Förkunskaper

Undersköterska
Inför momenten behövs förberedelse via tex E-utbildning, film eller inläsningsmaterial 

Målgrupp

Denna kurs riktar sig till nyanställda undersköterskor inom Region Östergötland.

Mål

Mål: Att nyanställda undersköterskor skall känna sig trygga i akut sjukvårds arbete. Att kvalitén på vården inom Region Östergötland skall hålla en hög nivå. Att få en ökad förståelse för hur stress och sömn påverkar hälsomässigt.

Syfte: Kursen skall ge ökade grundkunskaper i undersköterskans arbete inom akut sjukvård. Kursen skall ge undersköterskan en förståelse kring sin roll inom Region Östergötland. Att träna på praktiska moment i simulerad och verklighetsnära miljö. Att få verktyg för att minska stressen och öka möjligheten till god sömn och återhämtning.

Omfattning

4 heldagar

Kostnad

Kostnadsfri

Kontaktperson

Kursansvarig Karina Bjälfve, Karina.Bjalfve@regionostergotland.se
Kursadministratör Åsa Wärn, Asa.Warn@regionostergotland.se